top of page
Keresés

Felújítás eladás előtt: Megéri a befektetés?

Frissítve: 2023. okt. 27.

A lakáseladás előtti felújítás sokak számára logikus lépésnek tűnhet, főleg, ha látják, hogy a felújított lakások magasabb áron kelnek el. Azonban a statisztikák és a piaci trendek azt mutatják, hogy a használt lakások piacán a felújítás nem mindig térül meg. A Proper Ingatlan szakértői alaposan megvizsgálták a témát és összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a felújítás előtt.


Építkezési anyagok árai:

Az infláció és a készlethiányok miatt az építkezési anyagok árai történelmileg magasak, ami megemeli a felújítási költségeket.


Munkaerő költségei:

A szakemberek és munkások iránti magas kereslet miatt jelentősen megnőttek a munkaerő költségek. Továbbá, a hosszú várólisták is csúszásokat okozhatnak, ami tovább növeli a költségeket.


Hitelből finanszírozott felújítás:

Ha hitelből finanszírozza a felújítást, a magas kamatok miatt akár 10-15%-os költségtöbbletet is számolnia kell. A célközönség szűkítése: A felújítás olyan új kialakítást eredményezhet, amely nem felel meg a potenciális vevők ízlésének. Ezzel kockáztatja, hogy kevesebb vevőt talál, és csökkenti a lakás versenyképességét.


Idő és alternatív befektetési lehetőségek:

A felújítási folyamat időigényes, és közben az eladó elszalasztja a lehetőséget, hogy a pénzét más, magas hozamú befektetésekben helyezi el.


Értékesítési stratégia: A hozzáértő tanácsadás és a jó marketing (mint például a minőségi képek és a 3D bejárás) segítségével a vevőknek bemutatható, milyen potenciál rejlik az ingatlanban, anélkül, hogy drága felújításba kellene fogni.




A Proper Ingatlan szakértői készen állnak, hogy segítsenek Önnek a legjobb döntés meghozatalában, hogy maximalizálja ingatlanja értékét és gyorsan eladhassa. Lépjen velünk kapcsolatba még ma!



16 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page